Ets a: Portada > El Municipi


El Municipi

La vila de Cornudella de Montsant, situada a 533 metres, és a la falda de la Serra Major de Montsant, tot mirant els cingles de la Gritella, i a dues passes de l'embassament del Siurana. Està, doncs, al bell mig d'un entorn natural extraordinari.

El nucli urbà de Cornudella s'ha convertit, en els últims anys, en la segona població en importància de la comarca del Priorat. El seu terme municipal comprèn, a més de la  pròpia vila, dos nuclis agregats de població: Albarca i Siurana, i té una extensió de 62.70 km2.

Així doncs, Cornudella de Montsant es troba a la part nord-oriental de la comarca del Priorat, a cavall entre la Serra de Montsant i les Muntanyes de Prades. El cens actual d'habitants ratlla el miler (gener de 2008: 1006 habitants).

Per arribar a Cornudella des de Reus s'ha d'agafar la carretera nacional 420 direcció Falset-Alcañiz. A l'alçada de les Borges del Camp, cal agafar la carretera comarcal 242 direcció Ulldemolins. Després de passar per les Borges del Camp, Alforja, El Coll d'Alforja i la Venta d'en Pubill, s'arriba a Cornudella de Montsant.

També s'hi pot accedir des de Prades per la T-701 fins a Albarca, on s'agafa la C-242. La comunicació amb Falset, capital de la comarca, es realitza pel Coll de la Teixeta (N-420), on s'agafa la TP-7401 direcció Porrera. Un cop allà, la carretera local TP-7402 ens porta fins a Cornudella de Montsant, passant per la Venta de'n Pubill. Des de Lleida també s'hi pot accedir, és clar, passant per Ulldemolins (C-242).
© Ajuntament de Cornudella de Montsant, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Priorat. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo